donderdag 27 oktober 2016

Opnemen tegen de sleur

Toen je hem leerde kennen, wist je het meteen: hij is degene met wie ik mijn leven wil doorbrengen. Dat gevoel was wederzijds. Vol enthousiasme en plezier storten jullie je in het avontuur van samenwonen. Het gaat heel goed en jullie besluiten te trouwen. Nu, enkele jaren verder, zit je met je handen in het haar. Van de vonkjes, pret, plezier is niets meer over. Er is wel altijd iets dat jou of hem chagrijnig maakt. Wat kan opnemen tegen de sleur.


opnemen tegen de sleurEerste stap


Deze dip in een relatie of een moment waarop je niks meer ziet zitten en niet weet waarom je nog met elkaar samen bent, komt vaker voor dan je denkt. Relaties belanden in een andere sfeer wanneer kinderen en andere verantwoordelijkheden om de hoek kijken. Ouders nemen zo vaak de rol van vader en moeder over, dat er geen plekje overblijft voor man en vrouw zijn. Vrouwen raken ook onzeker over hun veranderde figuur en bestempelen zich als onaantrekkelijk. Er wordt door man en vrouw een afwachtende houding aangenomen over wie de eerste stap zal maken naar opleving van de relatie. Soms laat het initiatief zo lang op zich wachten, dat de relatie doodbloedt.


Levenswerk


Dat er ooit een tijd zou aanbreken waarbij andere prioriteiten zouden voorgaan boven jullie samenzijn, had je niet gedacht. Weinig zin in seks, niet veel om met elkaar over te praten, helemaal geen lol samen en zelfs ongemakkelijk voelen in elkaars gezelschap. Deze kunnen tekenen zijn van een kloof. Hoe groter het gezin wordt, des te minder tijd maken jij en je partner voor elkaar. Op den duur kan de situatie zo ongezond worden dat een scheiding onvermijdelijk is. Wil je dit voorkomen, weet dan dat een relatie levenswerk is. Het opnemen tegen de sleur, eraan werken en jullie relatie verdiepen doe je elke dag.


Opnemen tegen de sleur


Hoe druk je leven ook is, om het vlammetje dat jullie samenbracht, brandend te houden, moet je het blijven voeden. Maak daarom desnoods in de nacht wat tijd vrij om met elkaar te praten en op regelmatige basis samen iets te ondernemen. Houd voor ogen waarom je voor de ander hebt gekozen. Als je een open boek wordt voor je partner, dan is de spanning eraf. Zorg daarom voor momenten die hem de wenkbrauwen doen fronsen en je aan een nadere blik onderwerpen. Niets is spannender dan afwijken van de routine. Zijn er meningsverschillen? Praat die dan uit. Mokken en weglopen, maakt de situatie alleen maar erger.



Opnemen tegen de sleur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten