dinsdag 4 oktober 2016

Je bevalling fotograferen

Alle hoogtepunten in je leven laat je vastleggen. De dag dat je trouwt, je mooie zwangere buik, je kinderen… Zelfs dieptepunten, want op begrafenissen wordt ook steeds meer gefotografeerd. Als herinnering. Maar waarom dan niet de geboorte van je kind laten vastleggen? Laat je bevalling fotograferen.



Ik hoor je denken: ‘Je bevalling fotograferen, maar dat wil ik toch helemaal niet? Dan lig ik daar met mijn benen wijd. En al dat bloed…’

Ondanks dat dat de eerste gedachte is bij veel mensen besloot Marry Fermont deze vorm van fotografie – die al langer populair is in Amerika – naar Nederland en België te halen. Zij richt zich nu fulltime op het fotograferen van geboortes, waarbij ze vanaf weeën tot de komst van opa’s of oma’s aanwezig is en een mooie reportage maakt.


Je bevalling fotograferen


Echt mooi? Ja! Als je naar haar website gaat en je bekijkt de reportages dan zul je zien hoe stijlvol haar foto’s zijn. Geen bloederige taferelen, 90% van de foto’s is in zwart/wit. Geen oncharmante foto’s van vrouwen die in beugels hangen.


Het zijn foto’s vol emotie. Een lachende papa na de geboorte van zijn kind, terwijl bij mama de tranen over haar wangen stromen. Het kindje dat voor het eerst huilt. De controles: niks mooiers dan een pasgeboren baby die zijn of haar eerste stappen zet.


Foto’s met een hoog kippenvel-gehalte en een herinnering voor het leven!


Meer informatie op de website van Marry Fermont


Je bevalling fotograferen


 


Je bevalling fotograferen



Je bevalling fotograferen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten