dinsdag 1 november 2016

Baby week 21 - nachtvoedingen

De nachtvoedingen beëindigen omstreeks baby week 21. Als je het nog niet gedaan hebt, is het verstandig om nu te beginnen met het afbouwen van de nachtvoedingen. Vrijwel alle baby’s kunnen vanaf dat ze tussen drie en zes maanden zijn lichamelijk de nacht zonder eten doorkomen.Het verloop voedingspatroon. Zoek naar een patroon in het eten, de stoelgang en het slapen van je baby en baseer daar een schema op. Het is handig om ook de andere belangrijke gebeurtenissen van de dag, zoals het bad en naar buiten gaan, in het schema onder te brengen. Dit helpt je baby te leren wat hij in de loop van de dag kan verwachten — en om daarnaar te handelen.


Baby week 21 - nachtvoedingenVoorkom dat voeden een onderdeel van je baby’s bedtijdritueel wordt. Dit om te voorkomen dat je baby slapen met voeden associeert. Als hij midden in de nacht even wakker wordt, zoals volwassenen wel eens doen, gaat hij rekenen op een fles of een borst voordat hij weer gaat slapen. Als voeden al een onderdeel is van je voor-het-slapengaan-ritueel, begin hem dan eerder in het ritueel te voeden en doe andere dingen direct voor het slapengaan, zoals hem in bad doen. Verminder geleidelijk aan de hoeveelheid voeding die tijdens het bedtijdritueel wordt gegeven en stop er uiteindelijk helemaal mee.


Wanneer je baby ’s nachts wakker wordt of moeilijk slaapt, gebruik dan geen voeding om hem in slaap te sussen. Troost je baby in plaats daarvan met je stem of met een beetje aaien. Pak hem niet op als je dat kunt vermijden. Het is ook belangrijk om zelftroostende technieken aan te leren zoals zuigen op een fopspeen of op zijn vingers rond baby week 21.Baby week 21 - nachtvoedingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten