maandag 17 oktober 2016

Onder één dak of niet?

Het voorstel om onder één dak te gaan leven, kan de ene partner de stuipen op het lijf jagen, terwijl de andere het idee enthousiast bemoedigt. Het verlangen om iemand van wie je houdt zo dicht mogelijk bij je te hebben is begrijpelijk, maar niet iedereen is bereid om daarvoor de zorgeloosheid en een leven zonder grote verantwoordelijkheden op te geven.


Intenties onder één dak


Goed de kat uit de boom kijken en een positief besluit nemen om te gaan samenwonen, alleen als je er helemaal van bent overtuigd dat je dat wil, is een aanrader. Hoewel je omgeving vaak subtiel aandringt – denk maar aan samenlevingscontracten en hypotheken – is samen gaan leven niet altijd überhaupt de volgende stap na de vlinders in je buik. Voordat je een besluit neemt, is het goed om de voor- en nadelen goed op een rij te zetten. Wat zijn je verwachtingen? Wees vooral ook bedacht op de intenties van je partner.


onder één dakPraten over onder één dak


Elke dag een warme knusse bed, warm eten, een schoon huis en iemand die er is voor gezelschap en vertier. Het zou je verbazen om te weten hoeveel mannen dat niet verwachten als ze denken aan onder één dak gaan leven. Je hebt genoeg andere partners die een modern beeld hebben van samenleven, maar het moet je eens overkomen dat je, je vergist en met de verkeerde in zee gaat. Daarom is het belangrijk om over elkaars verwachtingen te praten en te weten hoe jullie beiden denken over samenwonen.


Moordend


Wanneer je, je vriend af en toe ontmoet zonder met hem te wonen, denk je dat je hem kent. Maar niet is minder waar. Pas wanneer je onder één dak leeft zie je bepaalde gewoonten waaraan je, je mateloos kunt ergeren. Het beste is om er meteen over te praten en niet op te kroppen. Door te praten en goede afspraken te maken, groei je beter naar elkaar toe. Houd voor ogen dat jullie beiden ruimte nodig hebben voor jullie zelf als individu. Teveel samenzijn kan dodelijk zijn voor de fijne band.


Klachten


Veel partners die samen leven klagen al gauw over een sleur en verminderde enthousiasme voor elkaar. Het probleem is dat partners vaak minder moeite doen om zich van hun beste kant te laten zien als eenmaal bij elkaar zijn. Onbewust nemen vrouwen ook de rol over van moeder en huishoudster. Ze stellen zich verantwoordelijk voor heel veel dingen die de man goed verging toen hij nog alleen woonde.Onder één dak of niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten