donderdag 10 november 2016

Zijn jullie klaar voor een baby?

Je bent getrouwd of woont samen met de man van je dromen, je hebt een vaste job en een eigen huis? Voor heel wat koppels is een baby dan de logische volgende stap. Maar zijn jullie wel klaar voor een baby?


De beslissing om een familie te beginnen gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Je moet zeker zijn dat jij en je man volledig op dezelfde golflengte zitten. Denk erover na, praat met elkaar en hou rekening met elkaars wensen. Met onderstaande checklist helpen we je al een eindje op weg om te weten of jullie klaar voor een baby zijn.


klaar voor een baby1. Hebben jullie genoeg geld gespaard?


Jullie moeten in staat zijn om met jullie spaargeld drie tot zes maanden te voorzien in het levensonderhoud. Heb je dat, plus een vast inkomen en extra geld voor babykleertjes, meubels, een buggy en andere dingen? Dan kan je punt één afvinken van de checklist! Baby’s zijn duur, dus zorg ervoor dat jij en je man in een financieel stabiele situatie zitten voor jullie een kind op de wereld zetten.


2. Hebben jullie genoeg plaats?


Als jullie nog steeds in een klein appartementje wonen, is het misschien tijd om uit te kijken naar iets groters. Het is bijzonder zwaar om te verhuizen als je al een baby hebt, dus ga je beter eerst op zoek naar een geschikte plaats om met je toekomstige gezin te wonen.


3. Hebben jullie tijd voor een baby?


Er zijn heel wat koppels die denken dat ze klaar zijn voor een baby, maar die vergeten dat de komst van een kindje ontzettend veel impact heeft op hun leven. Het wordt veel moeilijker om over te werken of om op het laatste moment af te spreken met vriendinnen. Als je dat er allemaal voor over hebt, ben je er echt klaar voor!


4. Zijn jullie bereid om het reizen op te geven?


Gaan jullie vaak een weekendje weg met vrienden of nemen jullie af en toe vrijaf voor een romantische vakantie? Als je nog veel behoefte hebt aan die reisjes en het leven zonder verplichtingen, wacht je beter nog even af. Het is geen zonde om nog even te willen genieten van het leven, voor je de grote verantwoordelijkheid van een kind aandurft.


5. Hebben jullie een sterk huwelijk?


Zwanger worden om jullie huwelijk te redden is nooit een goed idee! Er komt onvermijdelijk heel wat stress kijken bij een zwangerschap, waardoor jullie nog meer ruzie zullen hebben. Je hebt een sterk huwelijk nodig als je aan kinderen wil beginnen. Praat ook op voorhand over jullie visie op de opvoeding. Zorg ervoor dat jullie dezelfde verwachtingen hebben, zodat jullie later niet voor verrassingen komen te staan.


Als je alle 5 de vragen met ‘ja’ kan beantwoorden dan zijn jullie klaar voor een baby!


Bron: HLN.be


Zijn jullie klaar voor een baby?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten