donderdag 10 november 2016

6 handige babytips

Wanneer er een kleine ter wereld is gekomen brengt dit veel leuke, maar ook veel spannende momenten met zich mee. Logisch is dan ook dat u zich als ouder goed voorbereid en er voor de geboorte al maatregelen worden genomen. Omdat dit best lastig is hebben wij een zestal handige babytips opgesteld die de moeite waard zijn om nog eens door te lezen.Babytips 1: Het Badje


Wanneer u de baby laat badderen, is het van belang dat de watertemperatuur niet te warm of te koud is. Controleer dit van tevoren met uw hand of liever met de elleboog, die gevoeliger is. De huid van de elleboog is vergelijkbaar met die van de baby en voelt zodoende dezelfde gevoelstemperatuur.


Babytips 2: Jongen


Bij het in bad doen van een jongetje, moet erop worden gelet dat er bij het wassen met een spons of met een washand niet per ongeluk de voorhuid naar achter word gehaald.


6 handige babytipsBabytips 3: De kinderkamer


Bij de inrichting van een babykamer komt veel kijken. Voornamelijk de kleurkeuze is belangrijk. De tip hierbij is om latexverf te verkiezen boven een verf op oliebasis. Een verf op oliebasis kan zorgen voor giftige dampen en kan schadelijk voor de pasgeboren baby zijn.


Babytips 4: Tanden


Wanneer de kleine tandjes heeft moeten deze zeer voorzichtig gepoetst worden. Dit moet bij voorkeur gebeuren met een speciale kindertandpasta. Het kan voorkomen dat er wat bloed bij komt kijken. Dit is niet erg en gebeurt vaker. Neemt dit niet na enkele dagen af, is het raadzaam de huisarts te raadplegen.


Babytips 5: Onrust


Elke baby heeft last van huilmomentjes of onrust. Wanneer hij of zij daar last van heeft, is het voor de baby fijn als u het hoofdje vasthoudt en het tegen uw borst duwt. Maak daarbij een licht zoemend geluid. De combinatie van uw hartslag en het zoemen brengt de baby tot rust.


Babytips 6: Spelen


Zoals bekend stoppen babies alles wat in hun handen beland in hun mondje. Om deze reden moet u erg oppassen met wat u laat slingeren. Gevaarlijke voorwerpen zijn knikkers, afval, sigaretten, aanstekers, kaarsen, theepotten et cetera. Ga bij het spelen vooral niet te ruig om met de baby. Bij optillen moet de nog zwak ontwikkelde nekwervel ondersteund worden. Kietelspelletjes op een mat of kleedje zijn echter een aanrader.
6 handige babytips

Geen opmerkingen:

Een reactie posten