zaterdag 17 september 2016

Woord gebroken

In het bijzijn van familie en vrienden hebben jullie elkaar eeuwige trouw beloofd. De huwelijksambtenaar heeft in zijn toespraak nog zo gehamerd op ‘trouw’ en ‘vertrouwen’. Toch is het gebeurd! De man die met een overtuigd ‘ja’ zijn woord gaf, heeft zijn woord gebroken en zich niet aan de afspraak gehouden. Je hebt ontdekt dat hij een ander liefje heeft.


Razernij, pijn, verdriet, radeloosheid, haat en wraak zijn de emoties die je in je lijf voelt zegevieren. Uiteindelijk neem je een impulsief besluit: zo kan ik niet verder! Ik ga scheiden. Echtgenoten die een scheve schaats rijden, is geen vreemd verschijnsel. Dit komt nogal vaak voor. Voordat je een impulsief besluit neemt, is het verstandig om alles eerst goed op een rijtje te zetten.


 


woord gebrokenWoord gebroken: Realiteit accepteren


Het beste is om elkaar even niet te zien, niet onder een dak te verblijven of in hetzelfde bed te slapen. Doen alsof je neus bloedt en genoegen nemen met een derde tussen jullie beiden in, is ook geen goed idee. De wagen pakken en naar je rivale rijden voor een confrontatie, is evenmin aan te raden. Je kunt er een minderwaardigheidscomplex aan overhouden. Het beste is de realiteit accepteren en voor jezelf na te gaan of je door wil gaan of niet. De beslissing moet je alleen en persoonlijk nemen. Laat je vooral niet overreden door je echtgenoot of iemand anders.


 


Hand in eigen boezem


In de crisissituatie is het ook nuttig om de hand in eigen boezem te steken en na te gaan waar het mis is gegaan. Beide echtgenoten hebben de taak om te werken aan een goede verstandhouding. Als je man zijn heil elders heeft gezocht, is het goed om na te gaan wat hem ontbrak. Ging het alleen maar om een goed nummertje in bed of spelen andere dingen een rol zoals aandacht, genegenheid en communicatie. Vaak wordt automatisch aangenomen dat vreemdgaan inherent is aan het man-zijn. Maar hoe staat het dan met de belofte bij het huwelijksaltaar?


 


Tweede kans


Het blijkt dat heel veel huwelijken waar overspel is gepleegd, uiteindelijk stranden. Ook al geven partners het een tweede kans. Heb je besloten om je huwelijk te redden, dan moet je het overspel niet onbesproken laten. Praten over alles wat je bezighoudt en dwarszit, is enorm belangrijk voor het verwerkingsproces. Net zo eminent is de bereidheid om te kunnen vergeven. Dit gebeurt niet met een druk op de knop, maar het kan maanden en zelfs jaren duren.Woord gebroken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten