donderdag 29 september 2016

Baby week 8 - kaka

Alles over kaka in baby week 8. Toen je zwanger was, waren er bepaalde zaken waarvan je nooit had gedacht dat je daar expert in zou worden. Zoals bijvoorbeeld de kaka van je baby.



Baby week 8 - kakaIn de eerste maanden (rond baby week 8) heeft je baby doorgaans verschillende keren per dag waterige ontlasting (soms zelfs acht tot tien keer), of hij nu borstvoeding krijgt of met de fles wordt gevoed. Dit komt doordat in het darmkanaal van een pasgeborene voedsel niet zo goed wordt opgenomen als bij een oudere baby; het grootste gedeelte komt dan ook weer naar buiten als ontlasting. Als hij over een paar maanden vast voedsel gaat eten, heeft hij misschien maar één kakaluier per dag, of mogelijk zelf één in de twee of drie dagen. Je zult merken dat er grote verschillen zijn in de kleur van de ontlasting, de dikte en ook de geur.


Het is nu niet belangrijk hoe vaak hij een luier heeft, maar hoe hard de ontlasting is. Als je baby flesvoeding krijgt, zal zijn ontlasting wat steviger zijn dan als je hem borstvoeding geeft. Als zijn ontlasting echter veel harder is dan pindakaas, heeft hij mogelijk last van verstopping. Als dat zo is, vraag dan aan je huisarts hoe je dit probleem moet oplossen. Lees hier alles over luiers.



Baby week 8 - kaka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten