donderdag 29 september 2016

Tips voor het geboortekaartje

Het is op heel veel websites mogelijk om zelf je geboortekaartjes te ontwerpen. Hier een paar tips voor het geboortekaartje als je zelf wilt gaan ontwerpen van je eigen geboortekaartje.Er zijn geen vaste regels voor geboortekaartjes maar dit zou er minimaal op moeten staan:


  • Naam van je kindje en de geboortedatum

  • Thuisadres en telefoonnummers van mama of papa

Tips voor het geboortekaartjeTips voor het geboortekaartje: als jullie een naam gekozen hebben die zowel voor een jongen als voor een meisje gebruikt wordt probeer dat dan op je kaartje duidelijk te maken met een kleur (rose of blauw) of met het symbool voor man of vrouw.


Verder kan er op je kaartje:


  • een grappig, ontroerend of origineel gedichtje

  • de namen van meter en peter

  • het adres van de kraamkliniek

  • het geboorteuur, -gewicht en de lengte van je baby

Als je een geboortelijstje hebt kan je dat ook vermelden dat soms op het kaartje of steken een visitekaartje van de winkel bij in de envelop.


Correcte schrijfwijze


Zorg voor een juiste spelling op je geboortekaartjes en let op:


Verkeerde samentrekking


een fout die vaak voorkomt: “Wij zijn gelukkig met de geboorte van onze dochter en zusje” dit moet zijn: “Wij zijn dolblij en gelukkig met de geboorte van onze dochter en ons zusje”


Maanden met een kleine letter


De namen van maanden beginnen in het Nederlands met een kleine letter en niet met een hoofdletter zoals in het Engels.


Tijdsaanduiding


Volgens de website Taaladvies.net is in een gewone tekst 8.30 uur of 8.30 u. correct.


Mooi en leesbaar opmaken


Een geboortekaartje is mooi opgemaakt als de tekst in balans is met elkaar. Er zijn hier een paar tips voor die je kan aanhouden:


Gebruik niet teveel soorten lettertypes: Voor een mooi en rustig beeld is maximaal 2 lettertypes voldoende. Het advies is om een klassiek of strak lettertype voor de basis tekst te gebruiken en een uitbundiger lettertype voor de namen en datum.


Tekst niet te te klein en niet te groot: Een geboortekaartje is kleiner dan een brief dus de tekst en letterfont moet dus ook wat kleiner zijn. Afhankelijk van het lettertype is corps 10 al geschikt. Bij sierlijke lettertypes is corps 10 soms wat klein en is het beter leesbaar als je het wat groter plaatst op je geboortekaartje. Maak de belangrijke elementen, zoals een gedichtje en de geboortegegevens, wat groter en de minder belangrijke tekst, zoals de adresgegevens, wat kleiner.


Neem voldoende ruimte tussen de tekstvakken

Deel je geboortekaartje op in een vlak voor:


  • Naam van je baby met eventueel lengte en gewicht

  • Jullie adresgegevens

  • Gedichtje

  • Overige gegevens

Op geboortekaartjes.startpagina.be vind je heel veel adressen voor het maken van je geboortekaartjes en meer tips voor het geboortekaartje.


Veel plezier met jullie ontwerp! Maak er wat moois en unieks van.Tips voor het geboortekaartje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten