dinsdag 8 december 2015

De voordelen van borstvoeding die je misschien nog niet kent!

De voordelen van borstvoeding die je misschien nog niet kent! Dat moedermelk de beste voeding voor je baby is weet iedereen! Maar wat is er nog meer bijzonder aan borstvoeding? Wist je bijvoorbeeld dat borstvoeding ook vele positieve effecten heeft op de moeder?voordelen borstvoedingZo zorgt het hormoon oxytocine, dat vrijkomt bij het geven van borstvoeding, dat de bloedvaten waarmee de baby voeding kreeg in de baarmoeder, na de bevalling sneller worden afgesloten. Je herstel na de bevalling wordt hierdoor versneld omdat je minder vloeit. Het hormoon zorgt ook voor een samentrekking van de baarmoeder waardoor deze sneller in de oorspronkelijke vorm terugkeert. Dit heeft als resultaat dat je sneller je oude figuur terugkrijgt.


Naast het samentrekken van de baarmoeder zorgt borstvoeding ook voor een extra verbranding van 500 calorieën per dag. Een comfortabele en relaxte manier om terug in shape te komen terwijl je een fijne en intieme band met je baby opbouwt. Voor vrouwen met een kleine boezem heeft borstvoeding als extraatje dat haar borsten een gratis boost krijgen.


Gezondheidsvoordelen van borstvoeding


Naast uiterlijke voordelen zijn er ook bijzondere gezondheidsvoordelen, blijkt uit onderzoek. Het geven van borstvoeding vermindert het risico op diabetes (type 2), reuma én hart- en vaatziekten. Hoe langer de borstvoedingsperiode, hoe minder kans op deze ziekten.


voordelen borstvoedingEr is ook onderzocht dat vrouwen die 12 tot 23 maanden borstvoeding geven, minder vaak last hebben van een hoge bloeddruk. Daarnaast komt ook een postnatale depressie minder vaak voor bij vrouwen die borstvoeding geven. Het meest opvallende is misschien wel dat borstvoeding het risico op borst- en eierstokkanker vermindert. Bij een borstvoedingsperiode langer dan 12 maanden, neemt de kans op deze kankersoorten zelfs met 28% af.


Wellicht een minder bekend, maar niet minder belangrijk, voordeel van borstvoeding is dat het een positieve bijdrage levert aan het milieu. Doordat het niet nodig is om water te koken, flesjes af te spoelen of onderdelen te steriliseren, bespaar je energie. Daarnaast zorgt het geven van borstvoeding voor minder afval!


Borstvoeding is dus niet alleen de beste start voor je baby, zelf pluk je er ook de vruchten van!


Wil je meer lezen over de voordelen van borstvoeding? Kijk snel op www.medela.nl of klik hier!


 De voordelen van borstvoeding die je misschien nog niet kent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten